Back to All Events

Kulturnatten 2018: "Transit"

 Foto: Christine "Erdbeerefrausch" (CC0)

Foto: Christine "Erdbeerefrausch" (CC0)

Kulturnatten på Audiorama: "Transit"

Audiorama medverkar under Kulturnatt Stockholm – kvällen då Stockholms breda kulturliv öppnar upp sina dörrar för allmänheten. Lördag 21 april kl 18–24. Fri entré!

Transit utgörs av tre beställningsverk för Audiorama, signerade tre svenska tonsättare bosatta i Berlin: Savannah Agger, Ylva Bentancor och Hanna Hartman. En föreställning som ur tre olika perspektiv belyser tillståndet "transit" (genomresa). 

Savannah Aggers verk ”Vacuum” utgår från de personliga historier och erfarenheter olika människor berättar om att befinna sig i transit. Ylva Bentancors ”Bridges in Cities on Water” följer den ensamma handelsresanden som plötsligt inser hur livet har förändrats fundamentalt, på väg ut ur en stad, på väg mot en annan. I Hanna Hartmans ”Lost Trains” vävs orden, berättandet, ihop så tätt att de inte längre går att urskilja annat än som brus, rus, susande sorl…

PROGRAM
Lördag 21 april 2018, kl 18–24. Fri entré. Start varje hel timma.
1. Lost Trains 10’36” – Hanna Hartman
2. Bridges in Cities on Water 23’10”  – Ylva Bentancor
3. Vacuum 17’50” – Savannah Agger 


Lost Trains
Tonsättare: Hanna Hartman
Röst: T Dutschke

• • •

Bridges on cities on water
Tonsättare: Ylva Bentancor
Text: Rikke Houd
Röst: Johan Ehn
Kontrabas: Mike Majkowskij
Specialbyggda instrument: Gustavo Bentancor
Översättning: Mark Walker 

Dvärgen arbetar som handelsresande, reser mellan städer som blivit byggda på vatten, städer med broar. Han lever sitt liv i bilens trygga innandöme, på väg ut ur en stad, på väg mot en annan. Under den här resan korsar hans väg de gåendes, som strävar sig framåt med oro i sina blickar och magar. Utan att förstå sammanhangen flätas deras öden ihop och när den nått sitt slut har allt förändrats.

Bridges in cities on water är tillägnat Larsson.

• • •

Vacuum
Tonsättare: Savannah Agger
Medverkande: Laura Mello, Siri och Anton

Stycket är byggt på inspelningar och samplingar av platser där transit sker och transit skeenden, främst i olika miljöer av fysiskt resande. Så som tåg, tågstationer, flygplatser, flygplan, trafik och båtar, samt intervjuer av två personers tankar kring transit och vad de tycker om att befinna sig i detyttre och inre tillståndet av transit. Stort tack till Laura Mello, Siri och Anton för att ni låtit mig ta del av era tankar.

Tritonus i samarbete med Audiorama. 
Med stöd av Statens Musikverk och EMS.


Transit uruppfördes på Audiorama 23 augusti 2013 och framfördes även under festivalen Transistor Sound i Malmö 2016.  

Med stöd av Statens Musikverk och EMS.

Earlier Event: March 27
Moondog – mystiker med mörkerseende
Later Event: May 24
Dramaton 2018