Back to All Events

Arkbro+Feiler

©KARIN STARRE/AUDIORAMA

©KARIN STARRE/AUDIORAMA

Audiorama presenterar tonsättarna och musikerna Ellen Arkbro och Dror Feiler med en gemensam konsert måndag den 1a december. Förutom egna nya verk av dem båda, för instrument och liveelektronik, så kommer de att presentera ett gemensamt verk – anpassat till Audioramas 17.4-system.

Välkomna till en konsert med nyskriven musik för 21 högtalare, saxofoner och elgitarr med musik av två av Sveriges verkligt intressanta och kompromisslösa tonsättare – hos Sveriges nationalscen för lyssnandet!

PROGRAM

Pink Television
Ellen Arkbro

No duration for that wall on which another wall is not growing
Dror Feiler

PAUS

Berlin – Stockholm tur och retur
Ellen Arkbro & Dror Feiler

Längd: 60 minuter
Biljetter: Ordinarie 120 kr, student 80 kr
Gruppbokningar: kontakta Audiorama för biljettpris


Ellen Arkbro är verksam som musiker och kompositör, främst inom elektronisk musik men även i konstellationer som Mordbarn och Hästköttskandalen. Hon studerar för närvarande komposition på KMH i Stockholm och UDK i Berlin. Hennes arbete har tungt fokus på klang och rum och kan klä sig i olika skepnader, såsom solokonserter, ljud/videoinstallationer eller verk för ensembler. Just nu utforskar hon möjligheterna i att processera gitarr och röst i realtid.

Dror Feiler är född 31 augusti 1951 i Tel Aviv, Israel. Han är verksam som tonsättare, musiker (bland annat saxofonist) och konstnär, och är bosatt i Stockholm sedan 1973. Han spelar i bandet Lokomotiv Konkret. Han och hustrun Gunilla Sköld‑Feiler uppmärksammades stort 2004 för konstverket Snövit och sanningens vansinne, som gav upphov till en mindre diplomatisk kris mellan Israel och Sverige. Dror var också som en av de drivande krafterna med på Ship to Gaza.

Earlier Event: November 4
Sound of Stockholm 2014
Later Event: February 27
Gisèle Vienne: Jerk, the radioplay