Back to All Events

Ljudbänken c/o Skärholmen


  • 53 Lövsätragränd Skärholmen, Stockholms län, 127 36 Sweden (map)

Skärholmen första hållplats för Ljudbänken

I sex veckor strömmar konstnären Catti Brandelius och Jari Enqvists kärlekssång ”Bara stjärnorna” ur en ljudbänk vid Sätradalsparken i Skärholmen. Det är första delen i ett treårigt projekt där sex konstnärer inbjuds att skapa ljudkonst för olika platser i Stockholm.

Ljudbänken är ett tillfälligt och ambulerande konstprojekt med fokus på Stockholms ytterstadsområden. Det är ett samarbete mellan Audiorama och Stockholm konst.

Svenska och internationella ljudkonstnärer är inbjudna att producera ett platsspecifikt verk var som monteras i ljudbänken. Sammanlagt blir det sex konstnärer.

Designern och möbelformgivaren Jonas Wahlström fick uppdraget att tillverka en bänk som kan rymma uppspelningsutrustning samt möjligheter till drift. Träet i bänken kommer från almar i Humlegården – en tanke är att bänken vid något tillfälle ska kunna placeras där.

Ljudbänken aktiveras och visas en gång på våren och en gång på hösten, sex veckor vardera på olika platser i Stockholm.

 

Välkommen till invigning och presentation av projektet torsdag den 30 november kl 14.00!

  • Plats: Sätradalsparken vid Lövsätragränd 53. 
  • Invigningstalare: Salar Rashid, ordförande i Stockholms konstråd och ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd, samt Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst.
Catti Brandelius. ©Åse Bengtsson

Catti Brandelius. ©Åse Bengtsson

Catti Brandelius ser Stockholms förorter som öar av stad i en vidsträckt natur. Ljudverket handlar om två personers längtan. Den ena bor i skogen, den andra i förorten, de går samma vägar men kanske inte samtidigt. ”På stigarna i Sätraskogen och i tunnlarna i Bredäng irrar de två. Kommer de någonsin att mötas?” undrar konstnären.

Catti Brandelius är född 1971, bosatt i Bredäng och utbildad vid Konstfack och Kungl. Konsthögskolan. Hon är konstnär, musiker och regissör och även känd som sitt alter ego Miss Universum. För det här verket har hon samarbetat med sin make Jari Enqvist.

Kontakt Audiorama: 
Magnus Bunnskog
Konstnärlig ledare
08-611 25 22 (vxl)
name.surname [at] audiorama.se

Kontakt Stockholm konst: 
Frida Cornell
Curator och projektledare
08-508 31 336
name.surname [at] stockholm.se


©Bodil Bolstad/Audiorama

©Bodil Bolstad/Audiorama

Pressklipp:

[Ljudbänken] kommer att innehålla ljud och skönsång och är gjord av almar från vår egen bakgård i Humlegården. Och tanken är att visa att konst inte bara behöver vara stengubbar och statyer. Utan också en bänk där folk kan sätta sig, lyssna litegrann och trivas, tills vi hittar en ny plats för den.

Intervju med Mårten Castenfors, Stockholm konst, i Skärholmen Direkt: 
"Sätra får mycket konstig bänk i parken" (2017-11-29)

"Bara stjärnorna" handlar om oss själva, när vi irrade runt här omkring som ensamma själar och sedan hittade varandra. /.../ Det ska bli spännande att se hur människor reagerar på musiken.

Intervju med konstnären Catti Brandelius i Mitt i Söderort/Skärholmen: 
"Musik strömmar ur bänk i Sätradalsparken" (2017-11-30)

 

 

stockholmkonst.jpg

Stockholm konst arbetar för och med stockholmarnas egen konst. 
www.stockholmkonst.se

Earlier Event: November 25
Compoz: Ljudmemory + Patterns
Later Event: December 6
Julia Giertz + Patsy Lassbo