Back to All Events

Två nya verk till Compoz!

Sol Andersson och David Granström skriver två nya interaktiva ljudkonstverk till Compoz.

I slutet av december beviljade Stockholms Stad Audiorama anslag för att möjliggöra två nya verk till Compoz. Uppdragen går till tonsättarna Sol Andersson och David Granström. Vi tycker att de är intressanta namn och känner väl till deras tydligt profilerade arbete sedan tidigare, berättar Audioramas konstnärlige ledare Magnus Bunnskog. 

Båda har framfört verk särskilt komponerade för Audioramas auditorium på Skeppsholmen vid flera tillfällen sedan starten 2011, och de finns båda representerade i våra arkiv med elektroakustiska verk, liveframträdanden och installationsverk. 

Nu ges de istället möjligheten att arbeta fram två nya verk för vår interaktiva turnérigg, vilken innefattar ett trettiotal högtalare samt en rörelsesensor vars programvara utvecklats av Audioramas tekniske chef Marcus Wrangö inom ramen för det treåriga, interaktiva ljudkonstprojektet Compoz, ett Arvsfondsprojekt som avslutas i april 2017. 

Den naturliga fortsättningen för oss på Audiorama har hela tiden handlat om att det ska tillkomma nya verk som bygger specifikt på interaktivitet, och vi är därför väldigt glada för att Stockholms Stad gett oss möjligheten att omedelbart gå in i nästa planerade fas.

 

BOKA COMPOZ

Boka en unik publikupplevelse, där varje besökare får vara medskapare! Compoz är perfekt för muséer, konsthallar, black boxar etc, och kan ske som en egen konsthändelse eller integreras i befintliga evenemang eller utställningar.

Kontakta oss för prisuppgifter och teknisk specifikation!

Magnus Bunnskog  
Producent, presskontakt
förnamn.efternamn [at] audiorama.se
08-611 25 22

Karin Starre 
Projektledare
förnamn.efternamn [at] audiorama.se
08-611 25 22

Pressbilder
Bodil A. Bolstad, digital kommunikatör
förnamn.efternamn [at] audiorama.se

 

 

Sol Andersson  
www.solandersson.se  

 

 
 

David Granström  
soundcloud.com/david-granstrom

 

Läs mer om projektet
www.audiorama.se/compoz

Följ Compoz i sociala medier – tagga #Compoz
facebook.com/compozproject  
instagram.com/compozproject

Earlier Event: January 21
FRST 2017
Later Event: March 15
StDH c/o Audiorama